Cigaretta piac: 130 forintos dobozonkénti áremelés várható

MTI, 2013. június 27. 08:19
A multinacionális cégeknél és hazai kereskedelmi láncoknál nyitja meg a dohányboltját számos trafikos - erről számol be a Világgazdaság

A lap csütörtöki száma szerint az engedélyezési folyamat még nem zárult le, de a NAV mintegy ötezer trafikra már rábólintott, így néhány kivételével az összes nyertes pályázó belevághat a 20 évre szóló koncessziós üzletbe.

A Mol magyarországi 360 benzinkútja közül 25 töltőállomás üzemeltető partnere nyert el koncessziót. A közeljövőben várhatóan több mint 50 helyen nyílik nemzeti dohánybolt a Mol töltőállomásokon – közölte a cég a Világgazdasággal.

A CBA eddigi 3300 értékesítési helye a pályázati eredmények ismeretében lecsökkent 278-ra, de több vállalkozót sikerült a boltok vonzáskörzetébe csalogatnia. "Július 1-jén 310 Nemzeti Dohánybolt fog egységeinkben megnyitni" – tudatta a Coop.

A Tesco is sikeres tárgyalásokon van túl: 217 egysége közül 92-ben nyílik trafik. Három eset lehetséges: a parkolóban különálló pavilonban, bérbe adott üzletsoron, vagy a Tesco Expresszben leválasztott helyiségben. Az Auchan is abban reménykedik, hogy előbb-utóbb mind a 19 áruházában lesz dohánybolt.

Jelentős szereplő lesz a Continental Zrt. is, hiszen a cégcsoport munkatársai, a velük együttműködő partnerek, illetve a céggel kapcsolatban állók több száz trafikot birtokolnak.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete tagjainak túlnyomó többsége, mintegy 1400 fő adott be pályázatot, ebből 499-en szereztek koncessziós jogot, akik összesen 1065 koncessziós szerződést köthettek.

A piac főszereplőit – BAT, Continental, Imperial, Róna és a Universal Leaf – tömörítő Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége szerint a 10 százalékos árrés dobozonként várhatóan 130 forintos áremelkedést eredményezhet, amely rövid idő alatt a legális piac összeomlásához, és a feketepiac felélénküléséhez vezethet - ismerteti a lap.
 

 
Kulcsszavak:  kereskedelem  trafiktörvény
 
Friss híreink

A nap állásajánlata

 

 
 
adminisztrátor Minimum 2 éves tapasztalattal rendelkező munkatársat keresünk a magyar bankpiac egyik meghatározó pénzintézete számára, adminisztrátor pozícióba.

Cégkereső

Cégnév:
Város:
Cégjegyzékszám:
Adószám:

Az összes magyar cég adatai elérhetők a PartnerControl céginformáció szolgáltatásában.

www.partnercontrol.hu
Tőzsde | BUX
 
0
0.00 %
 
MOL
11480
2.23 %
 
MTELEKOM
339
-0.59 %
 
OTP
3755
1.35 %
 
RICHTER
3401
0.92 %
 
 
Forrás:
portfolio.hu
 
EUR/HUF
315.67
0.46
 
USD/HUF
257.59
-0.21
 
CHF/HUF
262.31
0.40
 
EUR/USD
1.2254
0.00
 
Forrás:
portfolio.hu
 
Pénzváltó
=
 
 
Hagyomány, értékek, Coop Rally Igazi hagyománnyá érett a Coop Rally, amely az idén nyolcadik alkalommal, csütörtökön rajtol el.

InnoMax Díj

 
 
Gyorsabb gyógyítás felhőkkel   A veszprémi példa jól modellezi, hogyan lehetne közös, országos betegadatbázist kialakítani.

Munka.Erő.Forrás.

 

 
 
Hét munkavállaló, akit még ma ki kell rúgni Egy nemrég megjelent cikk 7 olyan munkavállaló típust sorolt fel, akiket a cég érdekében még ma ki kell rúgni.
Olaj
62.14
-3.06 %
 
Arany
1195.50
-0.29 %
 
Forrás:
portfolio.hu
 

Bruckner Adri

a CEU megbízott kommunikációs igazgatója
article pic
Buda-Cash
Keresés az adásokban

Mindroom

A hét kérdése

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy csak a jogi helyzet tisztázása után lehet rendezni a devizahitelesek problémáját.
Ön szerint mi állhat a miniszteri bejelentés mögött?
Egyszerűen csak az, hogy az elmúlt időszakban egymásnak ellentmondó bírósági döntések születtek a perekben.
A kormány időt akar hagyni arra, hogy a piaci szereplők egyezzenek meg egymással.
A kormány attól tart, hogy a bankok nemzetközi bíróságok előtt támadják meg az új mentőcsomagot.
A kormány belátta, hogy a devizahitelesek további megsegítése a bankrendszert veszélyezteti.
 
Hirek24 Hirmutato Sprinter Inter-x.hu